Over Antonette

steenfabriek-0200-bewerkt

Al van jongs af aan spelen foto’s en fotograferen een grote rol in mijn leven. Voor mijn vader, die zeeman was, maakte mijn moeder vele Polaroid-foto’s die dan per brief naar mijn vader gestuurd werden. Zelf ging ik  al vroeg aan de slag met een oude camera van mijn moeder.
Na mijn opleiding tot lerares, met een specialisatie in de creatieve vakken, bleef fotografie mij bezig houden. Ik volgde diverse cursussen en opleidingen en nadat ik voor mijn eerste trouwreportage gevraagd werd groeide de ambitie om van fotograferen mijn beroep te kunnen maken. In het begin nog naast een baan bij een fotowinkel, waar ik veel leerde over camera’s, afdrukken en het bewerken van foto’s, later in mijn eigen studio: Amfion fotografie!

Sinds een aantal jaren werk ik vanuit het “Beloved”-principe. Geen geposeerde foto’s meer, maar ongedwongen, eerlijk en echt jezelf zijn! In mijn portfolio zie je voorbeelden van deze stijl.

Naast de portretten die ik maak in de studio en op locatie fotografeer ik voor bedrijven:
In 2012 heb ik de foto’s gemaakt voor de reclamecampagne voor de Alpha 57 van Sony.
Voor de website van Van der Veer Designers fotografeerde ik het bedrijf en de werknemers.
Andere bedrijven waar ik foto’s voor gemaakt heb zijn: Apotheek Laag Dalem, Fietsned Giessen, Global Medicine, De Groot techniek, Breman materialen, Anna Klijn en Fysiotherapie Andel, Leuk Spul in Giessenburg, de Korenmolen, Search Result internetmarketing.

Ook schrijf ik over fotografie op Strobista,  AVblog en het fotografieblog Photofacts. Voor het magazine Photo Digitaal schreef ik een artikel over spontane fotografie.

Tijdens de Sony Alpha Experiences 2013, 2014 en 2015 verzorgde ik een workshop.
Tijdens Professional Imaging 2014 was ik present als cameraspecialist/ambassadeur voor Sony.

Vanaf juli 2015 ben ik officieel Sony Super User en Expert op Sony Community, het gebruikersforum van Sony.

De foto op deze pagina is gemaakt door mijn geweldige dochter Ghislaine